Prezentare generală

        Genuino MKR1000 a fost creat pentru a oferi o soluţie practică şi rentabilă pentru cei care doresc să adauge conectivitate WiFi în proiectele lor cu experienţă minimă anterioară în networking. Design-ul include un circuit de încărcare Li-Po care permite plăcii Genuino MKR1000 să funcţioneze pe baterie sau conectat la o sursă externă de 5V, încărcarea bateriei Li-Po făcându-se automat în timp ce se utilizează o sursă externă de putere.

Tehnologie

        MKR1000 are o putere de calcul pe 32 biţi similar cu placa Zero, acelaşi set bogat de interfeţe I/O, WiFi de putere mică cu un cryptochip pentru comunicaţie sigură, şi uşurinţa de a utiliza software-ul Arduino (IDE) pentru dezvoltare de cod şi programare. Toate aceste caracteristici fac ca această placă să fie alegerea potrivită pentru proiectele în dezvoltare IoT  battery-powered într-o formă compactă. Placa va fi livrată cu o bandă de pini tip tată nemontată, astfel încât placa se poate adapta uşor la orice proiect prin lipirea acesteia.


**Notă importantă**

    Spre deosebire de cele mai multe plăci Genuino, MKR1000 funcţionează la 3.3 V. Tensiunea maximă pe care pinii I/O o suportă este de 3.3V. Aplicând tensiuni mai mari de 3.3V la oricare dintre pinii I/O ar putea duce la deteriorarea plăcii. Comunicarea bidirecţională cu dispozitive pe 5V necesită o schimbare de nivel adecvată. Bateriile Li-Po se încarcă la 4,2V cu un curent care este de obicei jumătate din capacitatea nominală (C/2). Pentru Genuino MKR1000 folosim un cip specializat care are un curent de încărcare prestabilit de 350mAh.
Asta înseamnă că capacitatea MINIMĂ a bateriei Li-Po trebuie să fie de 700 mAh. Celulele mai mici vor fi afectate de acest curent şi se pot supraîncălzi, dezvoltă gaze interne şi explodează, ducând la incendierea a ceea ce se află în jur. Recomandăm cu insistenţă să alegeţi o baterie Li-Po cu o capacitate  minimă de  700mAh. O celulă mai mare va lua mai mult timp la încărcare, dar nu va fi afectată sau supraîncălzită. Cip-ul este programat cu 4 ore timp de încărcare, apoi trece automat pe modul sleep. Acest lucru va limita cantitatea de încărcare la maxim 1400 mAh pe runda de încărcare.

Specificaţii

Microcontroler

SAMD21 Cortex-M0+

Tensiune de operare

3.3 V

Tensiune de intrare (recomandată)

5 V

Pini digitali I/O

8

Pini digitali I/O PWM

4

Pini analogici de intrare

6

Pini analogici de ieşire

1

Memorie Flash

256 Kb

SRAM

32 Kb

Frecvenţa de ceas

48MHz

Caracteristici

WiFi, Encryption Chip, LiPo Battery Charger

Documentaţie

        MKR1000 este o placă hardware open-source! Acestea sunt fişierele utile: Schematics - Reference Design. Dacă doriţi mai multe informaţii legate de programarea MKR1000 sau cum să interfaţaţi dispozitive hardware cu acesta, vedeţi Pagina de produs. MKR1000 este programat, ca toate celelalte plăci Genuino folosind Software (IDE) pe care îl puteţi descărca gratis, cu adăugarea nucleului Intel Curie să fie descărcat cu Board Manager.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Genuino MKR1000

  • Producător: Genuino
  • Cod produs: Genuino MKR1000
  • Disponibilitate: 11
  • RON217,18RON

  • Fără TVA: RON182,50RON

Etichete: Genuino MKR1000 Cortex