Prezentare generală

        Genuino 101 oferă performanța și consumul redus de putere al procesorului  Intel® Curie™ in varianta simplistă Genuino, totul la un preț entry-level. Include capabilități Bluetooth LE, perfect pentru comunicarea cu telefoane smart și computere. Conține accelerometru/giroscop cu șase axe care permite o varietate de aplicații de detecție a mișcării. Dacă sunteți familiar cu Uno, Genuino 101 reprezintă următorul pas care aduce posibilități interesante. 

Tehnologie

        Genuino 101 foloseşte modulul Curie care conţine două nuclee mici, un nucleu x86 (Quark) şi un nucleu de arhitectură ARC pe 32 biţi,ambele având o frecvenţă de ceas de 32MHz. Setul de instrucţiuni Intel compilează optim schiţele Genuino folosind ambele nuclee pentrua realiza cele mai solicitante sarcini. 101 conţine 14 pini digitali de intrare/ieşire (dintre care 4 pot fi folosiţi ca ieşiri PWM), 6 pini de intrareanalogici, un conector USB pentru comunicarea serială şi încărcarea schiţelor pe plăcuţă, o mufă jack, un header ICSP cu semnale SPI şipini dedicaţi I2C. Librăriile specifice suportă Inertial Monitoring Unit (IMU) şi Bluetooth Low Energy. Placa are o tensiune de operare de3.3V, aceasta fiind şi tensiunea pe care o suportă pinii I/O. Toţi pinii au protecţie la supratensiune

        Unele aspecte legate de nucleele Curie sunt încă în dezvoltare şi acest lucru va aduce noi funcţii în viitorul apropiat. Pentru a comparaaceastă placă cu cea actuală sau cu cele învechite vezi Pagina de comparare.

Specificaţii

Microcontroler

Intel Curie

Tensiune de operare

3.3V (5V tolerant I/O)

USB

1 - Type B

Pini digitali I/O

14

Pini digitali I/O - PWM

4

Pini analogici de intrare

6

Curent DC pe pin I/O

20 mA

Memorie Flash disponibilă pentru schiţe

196 kB

SRAM

24 KB

Frecvenţa de ceas

32 MHz

Caracteristici

Bluetooth LE, 6-axis accelerometer/gyro, real-time clock

Lungime

68.6 mm

Lăţime

53.4 mm

Greutate

26 gr

Documentaţie

        Genuino 101 este o placă hardware open-source ! Acestea sunt fişierele utile: Schematics - Reference Design. Dacă doriţi mai multe informaţii legate de programarea plăcii Genuino 101 sau cum să interfaţaţi dispozitive hardware cu aceasta, vedeţi Pagina de Produs. Genuino 101 este programat, ca toate celelalte plăci Genuino folosind Software (IDE) pe care îl puteţi descărca gratis, cu adăugarea nucleului Curie să fie descărcat cu Board Manager.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Genuino 101

  • Producător: Genuino
  • Cod produs: Genuino 101
  • Disponibilitate: 6
  • RON195,36RON

  • Fără TVA: RON164,17RON

Etichete: Genuino 101 IntelCurie